Alternatieve therapieën voor honden

Acupressuur

Contacteer ons

Acupressuur

Acupressuur is een traditionele oosterse geneeswijze. Door middel van manuele druk uit te oefenen op specifieke punten helpt het je hond zijn eigen genezingsproces te versterken. Anders dan onze westerse geneeswijze gaat acupressuur ervan uit dat alles samenhangt, lichaam en geest. Zoals Einstein al zei; alles bestaat uit energie, dus ook het lichaam van de hond. Soms ontstaan er energetische blokkades binnen de energiestromingen (meridianen) die zich tot fysieke klachten kunnen uiten. Door in te werken op deze energiebanen, ook meridianen genoemd, te gaan inwerken kunnen we de energieblokkades opheffen. Hierdoor kan de energie terug vrij stromen en de zelfheling van de hond gaan activeren. Anders dan acupunctuur gaan we bij acupressuur geen naalden steken, maar met de vingers druk uit oefenen op specifieke acupressuurpunten die op de meridianen lopen.

In mijn ervaring als hondengedragstherapeut merk ik hoe vaak honden met fysieke klachten te kampen hebben. Vaak niet “ernstig” genoeg om opgemerkt te worden, zo zie ik regelmatig honden met chronisch overspannen spieren, hoofdpijn, keelontsteking, jeuk, allergieën, gewrichtspijn, overgewicht, … zulke fysieke klachten zorgen vaak voor heel wat gedragsmatige problemen. Want als een hond niet goed in zijn vel zit gaat hij zich ook anders gedragen.

Omdat ik ondervonden heb dat sommige klachten niet door dierenartsen konden opgelost worden of over het hoofd gezien worden ben ik gestart met de opleiding acupressuur voor honden. Dit in combinatie met mijn eerder gevolgde opleidingen massage, cranio-sacrale en biomagnetisme kan ik de hond energetisch en lichamelijk terug in balans brengen.

Hierdoor kan ik problemen snel herkennen, behandelen en dus ook betere resultaten halen in de gedragstherapie en training van honden. Want een gezonde hond is een blije hond en een gelukkig baasje.

Hoe verloopt een acupressuur consultatie?

Bij een acupressuur consultatie kom je met je hond naar ons trainingscentrum te lint. Eerst zullen we rustig samen zitten en enkele vragen overlopen over je hond.

We zullen de voeding van je hond bespreken, deze heeft immers een grote invloed op de mentale en fysieke gezondheid van de hond.

Daarna zal ik je hond gaan voelen om een duidelijk beeld te kunnen krijgen van de algemene gezondheid van je hond en de meridianen en acupunten te onderzoeken. Verder maak ik gebruik van kinesiologische testen en/of biotensor om een duidelijk beeld te krijgen van zijn gezondheid en eventuele problemen of allergieën op te sporen.

Na een korte plaspauze voor je hond zal ik gebruik maken van acupressuur, massage, biomagnetisme en/of cranio-sacrale therapie om het zelfhelend vermogen van je hond te boesten en hem terug in balanse te brengen. Verder kunnen kruiden en supplementen worden aangeraden om het zelfhelend effect te versterken.

Afhankelijk van de problematiek kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Meer info en vragen kan je stellen via ons contactformulier of via E-mail

Maak een afspraak