Welzijn en gezondheid voor honden

Acupressuur, cranio-sacrale, voedingsadvies, massage, kinesiologie en Bach bloesems

Contacteer ons

Massage voor honden

Honden kunnen net als mensen genieten van een goede massage.
Naast het ontspannende effect helpt het honden bij het verlichten van spierpijn, de spieren te versoepelen, het verbeteren van de doorbloeding, het afvoeren van afvalstoffen en stimuleert het de aanmaak van endorfines die als natuurlijke pijnstiller en ontspanner dienen. 

Massages worden ook in onze praktijk als hondengedragstherapeut gebruikt bij gedragsproblemen voor honden met angst, agressie, nervositeit, enz.

Hoe lang duurt een massage voor honden? 

Niet elke hond weet een aanraking van een vreemde onmiddellijk te appreciëren, daarom is de duur van een massage afwisselend. Het heeft totaal geen zin om een hond tegen zijn zin te behandelen, dan hebben de ontspannende handelingen niet veel effect. Daarom nemen we graag de tijd om elke hond op zijn eigen tempo te behandelen.

Gemiddeld duurt een sessie 30min

We maken gebruik van een combinatie van volgende technieken om een optimaal effect te creëren: Kynologische massage, biomagnetisme en cranio-sacrale therapie. 
Ook maken we gebruik van helende etherische oliën om de ervaring voor je hond compleet ontspannend te maken.

Bloesemtherapie op maat van je hond

Waarom bloesemtherapie

Bach bloesems werken voornamelijk op emotioneel vlak zoals stress, angst,…
Ze helpen om onze emoties terug in balans te brengen. Dieren blijken hier zeer goed mee geholpen te zijn. Het kan raadzaam zijn om Bach bloesem te gebruiken als dieren zich bijvoorbeeld in een stresserende omgeving bevinden, zoals bij een verhuis of als een dier angstig is, … 

Er zijn verschillende situaties waarbij Bach bloesems hulp kunnen bieden. We maken hier bijvoorbeeld gebruik van als ondersteuning bij gedragstherapie, maar je kan bij ons ook terecht om onafhankelijk van eender welke andere dienst een Bach bloesem te laten samenstellen op maat van jouw dier.

Praktisch 

Het is belangrijk dat we een juiste combinatie van Bach bloesem kunnen maken op maat van jouw hond. Daarom wordt een Bach bloesem enkel samengesteld na een consultatie om het dier te leren kennen en een juiste analyse op te maken. Ook gaan we met de eigenaar een gesprek aan: jij kan vertellen hoe jouw hond is en waar hij eventueel ondersteuning voor kan gebruiken, want natuurlijk ken jij je dier het beste! Na deze consultatie stellen we een Bach bloesem samen op maat voor jouw hond en bezorgen we deze aan jullie.

Acupressuur (TCM-practitioner):

TCM of Traditional Chinese medecine is een geneeswijze dat gaat uit van het principe dat lichaam en geest één geheel zijn en werkt vanuit een energetisch denkmodel.
Wanneer een dier niet aantoonbaar ziek is, maar zich toch niet goed voelt, kan er met behulp van de TCM leer een verstoring in de energiebalans tussen de verschillende organen en meridianen duidelijk worden. Hierdoor, hoe vaag de klacht ook lijkt te zijn, kan er dan een goede behandeling worden gegeven. 

Dieren zijn vaak heel ontvankelijk voor energetische genezing. Acupressuur helpt om een dier in balans te krijgen en ziektes te voorkomen.

Een dier dat zich goed voelt, is beter hanteerbaar en prettiger om mee te werken. Het wordt ook steeds duidelijker dat voeding de basis is voor een goede gezondheid, daarom zal ook dit onderwerp tijdens de behandeling ruim aan bod komen. Het gebruik en toedienen van supplementen en kruiden kan ook worden aangehaald. 

contacteer ons al gerust bij vragen.

boeken kan via deze link: https://calendly.com/4sanca/tcm-acupressuur-voor-h...

Kinesiologische testen en biotensor

Kinesiologie is een vereenvoudigde manier van kinesiologisch testen waarbij je zeer snel de constitutie of aanleg kan bepalen aan de hand van spiertesten. De biotensor is een metalen staafje die de behandelaar helpt energetische veranderingen waar te nemen.

Door middel van deze technieken trachten we balans en onbalans op te sporen in het lichaam. We kunnen allergieën en intoleranties opsporen, meridianen, energetische centra, voeding, kruiden, … testen. Deze testen worden enkel gebruikt bij een consultatie, trainingsprogramma’s, massage of acupressuur behandeling. 

Contacteer ons gerust bij vragen.

Kruiden en aromatherapie

Dankzij verschillende opleidingen en bijscholingen maken we bij 4 Sanca ook gebruik van kruiden en aromatherapie. Deze therapieën worden steeds als ondersteunend hulpmiddel gebruikt bij medische klachten of gedragsproblemen van de hond. 

Bij een consultatie, trainingsprogramma’s, massage of acupressuur behandeling kunnen wij jullie raad geven welke kruiden of essentiële olie je hond extra kunnen ondersteunen om goede resultaten te behalen met je behandeling en hoe je deze veilig kan gebruiken.

Zit je nog met vragen of wens je een afspraak te maken voor een massage voor honden, acupressuur (binnenkort beschikbaar) of bach bloesems? Contacteer ons dan meteen!

Maak een afspraak