familie met hond, hond en kind, hond bijt kind, hond met kinderen

kind-hond begeleiding, hoe zit dat juist?

Hallo, Ik ben anneleen sucaet medewerker bij 4 sanca en Ik wil jullie wat meer vertellen over wat jullie mogen verwachten van mijn programma kind hond.


Voel je als ouder dat je vaak een lopend verbodsbord bent of dat je vaak je hond of kind moet terechtwijzen of dat je best wel wat spanning ervaart als je hond en je kind samen aan het spelen zijn… dan is mijn programma iets wat jullie nodig hebben.

Ik zal met jullie aan de slag gaan volgens de geziensdriehoek. Dit betekent dat ik ga werken met de 3 partijen binnen het gezin zijnde de hond, het kind en de ouders.

Als ouders laat ik jullie kennismaken met de 5 motivationele factoren waaruit een hond mogelijks een kind kan bijten en we gaan samen bekijken wat jullie specifieke risicosituaties zijn thuis. Daarnaast zal ik jullie heel wat bijbrengen rond de lichaamstaal van de hond. Samen zullen we een eerste plan van aanpak opmaken. Zoals bijvoorbeeld het opstellen van een gedragen huisreglement en het hanteren van management tools.

Daarnaast zal ik met jullie kinderen aan de slag gaan. Ik zal met hen op een creatieve manier bespreken wanneer een hond een ja, neen of twijfel gevoel heeft. Dan gaan we samen kijken naar wat gewenst gedrag is dat de kinderen kunnen stellen opdat de hond zich beter zou voelen.

We zullen ook bekijken welke noden de hond heeft, welke commando’ s dient hij nog bij te leren om het thuis veiliger en aangenamer te maken. Dit zal gebeuren in verschillende trainingssessies. Dit zal ervoor zorgen dat je hond beter zal luisteren en dat je dus meer vertrouwen in hem zal krijgen.

Het gaat om een hybride programma. Dit betekent dat er live contacten zullen zijn, maar dat er ook zaken zullen meegegeven worden via documenten en overlegmomenten via zoom zullen plaatsvinden.

Aan het einde van het programma zullen we dan als gezin een compleet gedragen plan opmaken.Een plan waar zowel het kind, de hond en jullie als ouders zich goed bij voelen. Dit zal ervoor zorgen dat jullie ook na mijn programma een fijnere en veilige context kunnen creëren.

0
Feed

Schrijf een reactie