kind hond, kinderen en honden

Waarom kind en hond begeleiding?

Het is een droom om van mijn passie mijn werk te maken. De passie om te werken met honden en aan de slag te gaan met kinderen is voor mij een top combinatie. Daarom dat ik ben begonnen om gezinnen helpen door een antwoord te bieden op hun vragen i.v.m. hun kinderen en honden.

Hallo. Ik ben Anneleen Sucaet en Ik wil jullie wat meer vertellen over mezelf en waarom ik doe wat ik doe op dit moment binnen 4Sanca.


Al geruime 3 jaar geef ik les op de hondenschool. Elke keer opnieuw is het weer genieten van de honden, het lesgeven en de dynamiek te zien tussen mensen en hun honden. Enkele maanden geleden zaten Sofie en ik samen en hadden we het over het feit dat ouders vaak naar ons komen met vragen over het samenzijn van de hond(en) en de kind(eren). De hond is te wild, of de kinderen respecteren de grenzen van de hond niet, of het kind kruipt vaak In de mand van de hond. Misschien wel herkenbare situaties? Ouders kwamen naar ons. Met de vragen : ‘Hoe moeten we onze hond die zaken afleren?’ Of ‘Hoe leren we aan de kinderen dat ze niet zo wild mogen zijn?’. Dit zijn vragen die we niet zomaar snel snel kunnen beantwoorden tijdens een hondentraining. We voelden dat de nood voor meer. Specialisatie aan de orde was.

Vanuit mijn huidige job als psychologe bij het CLB. Heb ik ervaring met het praten en een werken met kinderen. Ook hier haal ik telkens weer zeer veel voldoening uit. Door de huidige reorganisatie binnen het CLB kom ik steeds minder en minder in contacten met kinderen. Ik mis dus een groot deel van mijn passie.

Samen met Sofie ben ik dan ook op zoek gegaan naar een cursus die het werken met honden en kinderen combineerde. Dit vond ik bij de organisatie dierbare ontmoetingen. Zo gezegd, zo gedaan … . In het begin van 2021 ben ik aan de cursus begonnen en al snel voelde ik dat het echt iets voor mij was. Na enkele maanden startte ik kleinschalig met mijn eerste gezinnen. Wat was dat genieten! En wat kreeg ik van ouders positieve feedback over hoe ik de dingen met hun kinderen aanpakte.

Omdat dit alles zo fijn aanvoelde, wil ik hier graag mee verder. Ik wil me vooral richten op gezinnen waar er zich problemen manifesteren tussen hond en kind of waar er vragen zijn rond hoe je als kind nu het beste omgaat met je hond, alvorens er zich problemen stellen. Ik wil ook ouders meer handvatten geven over hoe moeilijke situaties tussen honden en kinderen aan te pakken.

Het is een droom om van mijn passie mijn werk te maken. De passie om te werken met honden en aan de slag te gaan met kinderen is voor mij een top combinatie. Daarom dat ik ben begonnen om gezinnen helpen door een antwoord te bieden op hun vragen i.v.m. hun kinderen en honden.

0
Feed

Schrijf een reactie