Gedragstherapie honden, puppycursus

Hondentraining door 4 Sanca in Lier en omgeving.

Contacteer ons

Van ongewenst…

Je hond trekt zo hard aan de leiband tijdens het wandelen dat je schouders er pijn van doen. Je hond blaft onophoudelijk als je het huis uit gaat of als je ’s nachts wil slapen. Je krijgt je hond met geen poot vooruit of hij blaft intens en trekt naar elke andere hond die passeert.
Je hond durft zijn scherpe tanden in je meubels te zetten. Heeft je hond schrik van alles wat beweegt of onbekend is? Luistert hij niet of moeilijk, en al helemaal niet buitenshuis… 

Herkenbaar?

… naar gewenst gedrag!

Je wil liever een goede communicatie en relatie opbouwen met je hond, zodat jullie samen plezier kunnen maken en gelukkig kunnen samenleven. Je wil je nieuwe pup een goede start in het leven geven of je volwassen hond trainen tot een welgemanierde zelfzekere hond. 
Daar kan 4 Sanca je bij helpen, met ons aanbod van trainingsprogramma’s om de resultaten te verkrijgen en te behouden die je zoekt door samen te werken aan je doelen. 

Ook voor opvoedingsadvies kan je bij ons terecht.

Wat kunnen we samen met hondentraining en gedragstherapie bereiken?

  • Je hond wandelt mee aan een losse lijn

  • Hij komt naar je toe als je hem roept

  • Je hond weet dat hij niet mag opspringen naar bezoek

  • Hij is goed gemanierd, in huis en buitenshuis

  • Hij luistert naar jou, ook als er andere honden bij zijn

Veel voorkomende gedragsproblemen bij honden

lijn
gedragstherapie: puppyproblemen

Puppyproblemen

Een nieuwe puppy in huis, schattig! Maar maakt hij je tegelijkertijd ook gek? Zindelijkheid, verlatingsangst, kauwen en vernietigen, huilen, … de lijst van ongewenst gedrag is eindeloos, maar je vindt niet direct een goede oplossing.

Wat als de opvoeding van je puppy makkelijker en plezierig wordt met gestructureerde trainingsprogramma’s die je thuis en onmiddellijk met je hond kunt volgen?
Dit is waar 4 Sanca in beeld komt.

gedragstherapie: wandeling zonder getrek of geblaf van je hond

Wandelingen met getrek en geblaf

Kom je niet toe aan een wandeling zonder getrek of geblaf van je hond en moet je roepen als er een andere hond nadert? Frustrerend! 

Wil je liever ontspannen met je hond genieten van een wandeling aan een losse lijn, ongeacht wat het pad kruist van je hond.
Dat is mogelijk!

gedragstherapie: angst bij honden

Angst

We zien het meer en meer voorkomen, honden die kampen met angsten. Rescue-hondjes en broodfokpups zijn daar de meest voorkomende klanten van. 

Niet aangeraakt willen worden, wegkruipen bij bezoek, grommen en blaffen naar vreemden, altijd willen gaan lopen, … Samen helpen wij jou om je hond zijn angsten te overwinnen en zelfverzekerd in het leven te staan.

Onze benadering in gedragstherapie voor honden

  • Professioneel Wij gaan steeds gestructureerd en diervriendelijk te werk.

  • Persoonlijk: Alle trainingen worden aangepast aan de mogelijkheden en behoeften van jouw en je hond.

  • Gediplomeerd: Gediplomeerd hondengedragstherapeut en hondentrainer erkend door de beroepsvereniging KaHot en Martin Gaus dierenwelzijnskeurmerk.

logo KaHot - gedragstherapeuten

Hoe verloopt de gedragstherapie?

Om mens en hond te helpen bieden we enkele mooie trainingsprogramma's aan die zijn afgestemd op de noorden en behoeftes van hond en eigenaar.

Na een eerste kennismaking gaan we achterhalen wat jullie problemen zijn ervaringen en wat jullie verlangen zijn naar de toekomst. Aan de hand daarvan zullen we jullie een aanbod doen voor een programma dat beste bij jullie past. Ons doel is het versterken van jullie relatie het verbeteren van jullie communicatie, het trainen en opvoeden van een beleefde huishond, probleemgedrag oplossen en voorkomen. We werken steeds op een holistische manier, dit wil zeggen dat we rekening houden met jullie omstandigheden, de noden van het specifieke ras, van de individuele hond, de fysieke en mentale gezondheid van je hond.
Een eerste kennismaking kan telefonisch of via zoom meeting.

Dankzij onze ervaring met gedragsproblemen bij honden kunnen wij je helpen. Aarzel niet contact met ons op te nemen om meer te weten of een afspraak te maken voor gedragstherapie voor honden.

Boek je afspraak