Gedragstherapie

Wat is gedragstherapie?

Als HONDENGEDRAGSTHERAPEUT zal ik het gedrag van honden analiseren en sturen, dit wil concreet zeggen dat als u hond ONGEWENST GEDRAG of een GEDRAGSPROBLEEM heeft, dat ik ga kijken hoe de hond reageert in verschillende situaties om te begrijpen waarom de hond dit gedrag vertoont. Eens de oorzaak is achterhaald help ik jou door middel van een aangepast stappenplan het gedrag van je hond aan te passen. Met een aangepast plan bedoel ik dan ook dat er naar de noden van de hond, maar ook naar de mogelijkheden van de eigenaar word gezien. Hoe het gedrag van de HOND kan aangepast worden hangt dus af van de hond, zijn omgeving en de eigenaars. Daarom kom ik steeds bij mijn klanten aan huis en is een kennismaking met de eigenaars en de hond van belang.

Het is dus de bedoeling dat we samen gaan werken zodat u een duidelijke COMMUNICATIE met uw hond heeft en er een relatie van wederzijds respect opbouwd.

Het is dus geen snelle symptoom bestrijding, maar een DUURZAME BLIJVENDE OPLOSSING voor zowel hond als eigenaar. Hoeveel sessies er nodig zijn varieert van 1 tot een traject van meerdere sessies, afhankelijk van het probleem en het behandelplan. Er bestaat dus geen kant en klare oplossing via mail of telefoon!

Mogelijke problemen van honden:

 • Trekken aan de lijn
 • Overmatig blaffen
 • Uitvallen aan de lijn
 • Angst
 • Niet luisteren naar commando’s
 • Alles opeten
 • Dingen stukmaken
 • Agressie
 • hyperactief

trekken aan de lijn, hond trekt aan leiband

Waarom gedragstherapie bij 4 Sanca?

 • Er wordt aandacht besteed aan de mogenlijkheden van de eigenaar.
 • Het welzijn van de hond komt op de eerste plaats.
 • Er word rekening gehouden met de veiligheid van de omgeving.
 • Je leert zelf problemen herkennen en oplossen.
 • Werken op maat, geen onnodig gebruik van vaktaal, maar een aangenaam gesprek met bijkomend verslag en extra informatie dat u steeds kan raadplegen.
 • Geen onnodige trainingen waar geen van beide (hond en eigenaar) interesse in heeft.
 • Ik heb een uitgebreide kennis van honden.
 • Een hollistische aanpak.
 • Eventuele therapieën zoals Bach bloesems, ontspanningsmassag, privé training is ook mogenlijk bij 4 Sanca.

Hollistisch?

Hollischtisch betekent het bekijken van het geheel. Dit wil zeggen dat ik met alles rekening houd, en alles als samenhangend geheel ga bekijken. Zo heeft de gezondheid van de hond een grote invloed op zijn gedrag, maar ook zijn omgeving, voeding, eigenaars,… Ik ga  ook verder dan een gedragstherapie, zo maak ik de combinatie van training en alternatieve geneeskunde zoals kruiden, bachbloesem, maar ook massage geven om de hond tot rust te brengen, het geven van voedingsadviezen voor de hond,… dit kan zeer gunstig zijn als ondersteuning bij de therapie.


Voor een afspraak stuur een mailtje info@4sanca.be

Gelieve zo veel mogelijk informatie over jou hond(en) en over de problemen te schrijven.


Heb je een PUP? neem dan zeker ook een kijkje bij opvoedingsondersteuning.

Door mijn behaalde diploma’s (zie info over mijzelf) ben ik erkent door APBCT, beroepsvereniging voor dierengedragstherapeuten.

apbct

 

3 gedachten over “Gedragstherapie

 1. Beste Sofie,

  Het wandelen gaat al beter als de hevigheid van het begin is verdwenen 🙂
  Op school gaat de wandeling ook beter en Obi is dan vorige zondag geslaagd in zijn overgangsproef en hij mag naar de C-klas 🙂

  Groeten,
  Geert

 2. Dag Sofie,

  Ik dacht dat je een berichtje over nikki’s vooruitgang wel leuk zou vinden, dus bij deze.
  Ondertussen nog goed verder geoefend in de tuin, als ik erbij ben gaat ze nu op het hondentoiletje om te plassen, hoopjes op het tuinpad..
  Accidentjes in huis zijn nog zeldzaam
  Vooral over de snoepjesmat is ze zeer enthousiast (Maya ook)
  Gisteren heb ik met Nikki voor de eerste keer een snoepjespuzzel geprobeerd waarbij ze dekseltjes met een topje moet opheffen om aan de snoepjes te komen, dit was een groot succes, van de eerste keer heeft ze alle 9 dekseltjes gelicht en de snoepjes kunnen opsmullen.
  Ze springt meestal zelf in de auto maar het jammeren is nog niet gebeterd.
  Groetjes van mij en pootjes van Nikki en Maya
  Regine

 3. Beste

  Inderdaad Sofie bracht mij een een bezoekje in verband met mijn Podenco “Chili”.

  Het gesprek bestond uit een zeer uitgebreide vragenronde ivm de hond.
  Ik had de indruk dat zij zeer in detail wou weten wat het verleden was, hoe hij momenteel was, voedingspatronen, speelgewoontes enz.
  Ze liet ons ook de ruimte om vergelijkingen te maken en zaken toe te lichten.

  Ondertussen sloeg ze de hond constant gade.Vervolgens ging ze met onze hond aan de slag met allerlei testjes. De hond reageerde trouwens duidelijk anders op haar wijze van handelen dan op de onze 😉
  Een “evaluatie” werd dan doorgesproken.
  Wij zijn meteen de volgende dag aan de slag gegaan met de oefeningen welke Sofie voorstelde en een beetje de voeding aan gepast, tot grote tevredenheid.

  We kregen zeer duidelijke toelichting en instructies waarvan we zeker het gevoel hebben dat ze hun vruchten reeds afwerpen.

  Bedankt voor de geboden hulp
  Wij kijken uit naar de opvolging.

  Met vriendelijke groeten.
  Jocelyne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *